FRUCTUL PASIUNII

KAREL G. VAN LOON

Karel Glastra van Loon a fost unul dintre cei mai populari scriitori neerlandezi. Pe lângă scriitor și jurnalist, a fost și artist de cabaret, membru al unei grupări politice antimonarhiste și susținător al Partidului Socialist din Țările de Jos. A murit în 2005 din cauza unei tumori cerebrale, lăsând în urmă o colecție de cărți impresionante. Bestsellerul internațional Fructul pasiunii, primul roman al lui Karel G. van Loon, a apărut în 1999 și a fost publicat ulterior în 35 de țări, devenind cea mai tradusă carte neerlandeză din toate timpurile.

Armin Minderhout este tatăl unui băiat de treisprezece ani, Bo. Monika, marea sa iubire și mama copilului, moare când Bo are doar trei ani. În prezent, Armin și noua lui soție, Ellen, își doresc sa aibă un copil, dar nu reușesc. Astfel Armin află că a fost steril dintotdeauna. Odată cu această descoperire începe drama lui: cine este cu adevărat tatăl lui Bo? Vestea infertilității sale îl face să pună la îndoială povestea de iubire trăită cu Monika.

Fructul pasiunii este un roman extraordinar, plin de intrigi, cu un final neașteptat. Viața lui Armin este dată peste cap, iar la final descoperă că răspunsul la întrebarea sa era mai aproape decât s-ar fi așteptat.

Text de Ioana Tudorache

Autor: Karel Glastra van Loon

Titlu: Fructul pasiunii (RO), De passievrucht (NL)

Traducere: Valentina Țîrlea

Editură: Humanitas (RO), Atlas-Contact (NL)

Anul apariției: 2010 (RO), 1999 (NL)